Anuli Croon
Mural Rotterdam 2020

MURAL ZWARTE PAARDENSTRAAT | ROTTERDAM  2020

SCHILDERING ZWARTE PAARDENSTRAAT | ROTTERDAM 2020

Mural , Zwarte Paardenstraat, Rotterdam by Anuli Croon
MURAL Rotterdam: Anuli Croon 2020
mural: Anuli Croon _ photography: Anne-Marie Rossi 2020
MURAL Rotterdam: Anuli Croon 2020

Design: Anuli Croon

Production: Anuli Croon, Reclame Atelier Leo Mineur

Commissioner: Centre for The Arts Rotterdam / Stichting Centrum Beeldende Kunst CBK Rotterdam

Size: 80 m2

Location: Zwarte Paardenstraat* is a side street of Witte de Withstraat, Rotterdam NL


*Zwarte Paarden means Black Horses◉ Many thanks to Sichting Centrum Beeldende Kunst CBK Rotterdam / Centre for The Arts Rotterdam for inviting me to make this design for the city of Rotterdam

mural: Anuli Croon _ photography: Anne-Marie Rossi 2020

ZWARTE PAARDEN / BLACK HORSES, 2020


This mural is now a permanent spot in Rotterdam Centre.


The wall is part of a street where the residents have a view from four floors on both sides from the street. So every apartment has a different angle and viewpoint on the mural.

Before a started my design I climbed the roof to see from which buildings one can spot this specific wall. 

CBK Rotterdam asked if I could react in my design on the mural opposite: 'EL Trotamundos' (World Traveler) (2007) of Chilean artist Jorge Kata Nunez


Op woensdag 22 april leverde CBK Rotterdam grote nieuwe muurschildering op in de Zwarte Paardenstraat van Anuli Croon. Dit werk is tot stand gekomen op initiatief van opbouwwerker Ed de Meyer.

Aan de overkant van het nieuwe werk bevindt zich El Trotamundos, een werk van de Chileense muralist Kata Núñez. Anuli Croon reageert met haar werk op deze muurschildering: zij plaatste de paarden op afstand en evenals in het symbolische kunstwerk van Núñez, lijkt ook Croon te spelen met het thema solidariteit.

Cool heeft het werk meer dan hartelijk welkom geheten. De coronacrisis kon de Zwarte Paardenstraat er niet van weerhouden om de komst van deze grote en kleurrijke schildering te vieren. Nadat het werk af was, vierde een groot deel van de straat mee vanaf hun balkon en achter de open ramen.


HET ONTWERP

De specifieke locatie van de wand is het uitgangspunt voor het ontwerp. Niet alleen zichtbaar vanaf de straat, de woningen en ook vanuit de hoge gebouwen in de omgeving is de Zwarte Paardenstraat te zien. Het is een weefsel van landschap en figuren, zowel abstract als figuratief, zowel van dichtbij als van veraf moet het een geheel vormen. Croon gebruikt in haar werk mensfiguren die geen specifieke rol hebben, die voor iedereen zelf zijn in te vullen. 


door CBK BKOR Rotterdam mei 2020