Mural Rotterdam 2020

  ANULI CROON      

MURAL ZWARTE PAARDENSTRAAT | ROTTERDAM  2020

SCHILDERING ZWARTE PAARDENSTRAAT | ROTTERDAM 2020

MURAL Rotterdam: Anuli Croon 2020
MURAL Rotterdam: Anuli Croon 2020

Proud this mural is

now a permanent spot

in Rotterdam 🐩


◉ Many thanks to Sichting Centrum Beeldende Kunst CBK Rotterdam / Centre for The Arts Rotterdam for inviting me to make this design for the city of Rotterdam

◉ Special thanks to Siebe Thissen and Caro van der Pluijm of BKOR | CBK Rotterdam

◉ A BiG Thank you Willem & Michelle | Reclame Atelier Leo Mineur


Design: Anuli Croon

Production: Anuli Croon, Reclame Atelier Leo Mineur

Commissioner: Centre for The Arts Rotterdam / Sichting Centrum Beeldende Kunst CBK Rotterdam

Size: 80 m2

Location: Zwarte Paardenstraat, Rotterdam NL 

MURAL Rotterdam: Anuli Croon 2020
MURAL Rotterdam: Anuli Croon 2020
MURAL Rotterdam: Anuli Croon 2020
MURAL Rotterdam: Anuli Croon 2020

ENOp woensdag 22 april leverde CBK Rotterdam grote nieuwe muurschildering op in de Zwarte Paardenstraat van Anuli Croon. Dit werk is tot stand gekomen op initiatief van opbouwwerker Ed de Meyer.

Aan de overkant van het nieuwe werk bevindt zich El Trotamundos, een werk van de Chileense muralist Kata Núñez. Anuli Croon reageert met haar werk op deze muurschildering: zij plaatste de paarden op afstand en evenals in het symbolische kunstwerk van Núñez, lijkt ook Croon te spelen met het thema solidariteit.

Cool heeft het werk meer dan hartelijk welkom geheten. De coronacrisis kon de Zwarte Paardenstraat er niet van weerhouden om de komst van deze grote en kleurrijke schildering te vieren. Nadat het werk af was, vierde een groot deel van de straat mee vanaf hun balkon en achter de open ramen.


HET ONTWERP

De specifieke locatie van de wand is het uitgangspunt voor het ontwerp. Het is zichtbaar vanaf de straat, de woningen en ook vanuit alle hoge gebouwen in de omgeving is de Zwarte Paardenstraat te zien. Het is een weefsel van landschap en figuren, zowel abstract als figuratief, zowel van dichtbij als van veraf moet het een geheel vormen. Croon gebruikt in haar werk mensfiguren die geen specifieke rol hebben, die voor iedereen zelf zijn in te vullen. Croon wilde de mensfiguren in dit werk de taak geven van een rustgevend personage: een grote broer of sterke buurvrouw voor de straat.


door CBK BKOR Rotterdam mei 2020